„A kényelmes napokról nekünk le kell mondanunk: harcok idején, történelmi fordulóban, eszmék és népek elkeseredett mérkőzésekor születtünk, de a nagy időkhöz nagy nemzedék kell, s megéri, hogy szerepet vállaljunk, össze­fogjunk, mint még soha, s a nyomasztó jelenben is tántoríthatatlan bizalommá: dolgozzunk." - Templom és iskola

Társadalomtudományi diáktábor augusztus 23-28., középiskolásoknak!

Középiskolás vagy? Érdekel, milyen módszerekkel dolgoznak a történészek? Mitől érdekes egy levéltáros munkája? Hogyan készít interjút egy antropológus vagy egy történész? Milyen módszerekkel érthetjük meg  nagyszüleink, dédszüleink idejét?


ELŐADÓK   SZAKIRODALOM    HELYSZÍNEK     JELENTKEZÉSI LAP     SZÜLŐI NYILATKOZAT    RÉSZLETES PROGRAM

 

Ha szeretnél betekinteni a társadalomtudományok, társadalomtörténet-kutatás világába, és festői környezetben ismerkednél Kárpát-medencei fiatalokkal, jelentkezz a társadalomtudományi diáktáborba, melyet Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága és  a csíkszentomokosi Márton Áron Múzeum hirdet a Márton Áron Emlékév keretében.  

Helyszín: Csíkszentdomokos

Időpont: augusztus 23-28.

A tábor tervezett programja:

  • augusztus 23. kedd: érkezés a délutáni órákban, tábor megnyitása
  • augusztus 24. szerda: társadalomtudományi műhelyek történész, levéltáros, szociológus, pedagógus előadókkal
  • augusztus 25. csütörtök: közös kirándulás
  • augusztus 26. péntek:  A társadalomtudományi műhelymunka folytatása
  • augusztus 27. szombat: Konferencia és megemlékezés Márton Áron püspök tiszteletére (előadások, vetítések, bekapcsolódás a szervező munkába)
  • augusztus 28. vasárnap: délelőtt ünnepi szentmise, utána tábor zárás, hazaindulás

RÉSZLETES PROGRAM - LETÖLTHETŐ - FRISSÍTVE

Figyelem! A kirándulásra kijelölt nap az időjárás függvényében változhat! A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A diákok szállása a faluközpotban található panziókban, vendégházakban lesz, étkezés a Szent Ferenc Alapítvány napközis foglalkoztató otthonában. A helyszínekről információt az ITT ELÉRHETŐ TÉRKÉP tartalmaz.

A táborban való részvétel (szállás, ellátás, programok, stb.) ingyenes. A szervezés költségeit a Márton Áron Emlékév 2016 szervezője és lebonyolítója, a Pro Patria Egyesület, valamint a Bethlen Gábor Alap, Hargita Megye Tanácsa és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa támogatja,  az utazási költségeket mindenkinek magának kell biztosítania.

Bővebb tájékoztatás, beleértve az utazással kapcsolatos információk:

A táborba való jelentkezéssel  a középiskolás diákok vállalják, hogy a tábor kezdetéig alaposan felkészülnek a könyvészetből, melyet június végéig a Márton Áron Múzeum honlapján fogunk közzétenni  ( max. 50 oldal).

A táborban iskolánként legtöbb három diák vehet részt. Az érvényes (hiánytalanul kitöltött) JELENTKEZÉSI LAPOKAT a jelentkezés sorrendjében fogadjuk el, a helyek száma korlátozott! 

A jelentkezés online történik az ITT ELÉRHETŐ JELENTKEZÉSI LAP kitöltésével, és a KÖZÖS (szülő és résztvevő által is aláírandó) NYILATKOZAT  e-mailen (martonaronmuzeum@martonaronmuzeum.ro címre) való megküldésével történik.

Várjuk jelentkezésed!

A jelentkezésedre legkésőbb 5 munkanapon belül visszajelzünk a megadott e-mail címre.

A tábor szervezői: Márton Áron Múzeum és Egyesület - Csíkszentdomokos, Hargita Megyei Kulturális Központ/ Hargita Megye Tanácsa, Pro Patria Egyesület (Márton Áron Emlékév programbizottsága)

HMMK  

Támogatók: Bethlen Gábor Alap, Magyarország Főkonzulátusa - Csíkszereda