„A kényelmes napokról nekünk le kell mondanunk: harcok idején, történelmi fordulóban, eszmék és népek elkeseredett mérkőzésekor születtünk, de a nagy időkhöz nagy nemzedék kell, s megéri, hogy szerepet vállaljunk, össze­fogjunk, mint még soha, s a nyomasztó jelenben is tántoríthatatlan bizalommá: dolgozzunk." - Templom és iskola

Új eszközökkel bővült a Márton Áron Múzeum és Zarándokközpont

Az elmúlt évet több szempontból is sikeresnek mondhatjuk. Amellett, hogy hosszú évek munkáját követően megnyitotta kapuját a Márton Áron Látogató- és Zarándokközpont egy átfogó eszközbeszerzés is magvalósulhatott a Magyar Kormány és a Bethlen Gábor Alap támogatásából.


A központban zajló programok szervezéséhez és lebonyolításához vásároltunk egy laptopot, egy nyomtatót, egy vetítőt és mikrofonokat, valamint az ezekhez szükséges kiegészítőket (kábelek, wifi átalakító, stb.) Ezek az eszközök a központ mindennapos admnisztratív teendői során is alapvető fontosságúak. 
Mivel a Márton Áron Múzeum és Zarándokközpont működtetése önkéntes alapon zajlik, ezért nagy segítség volt az a robotporszívó, amelyet szintén a támogatásból tudtunk megvásárolni, megkönnyítve az önkéntesek munkáját, akik eddig vállalták az épület takarítását és tisztán tartását. 

Bízunk benne, hogy ez a jól felszerelt és korszerű épület a helyi magyar közösség fejlődését és szellemi gazdagodását fogja szolgálni a benne zajló programok által. 

Ez úton szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak a segítségért!